WA Motorverzekering

Met een WA Motorverzekering wordt de Nederlandse Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering bedoeld. Als verzekerde wordt u beschermd tegen het risico van aansprakelijkheid. De WA Motorverzekering vergoedt schade die door de verzekerde is veroorzaakt tijdens het besturen van de motor.

De WA motorverzekering is een vorm van de motorverzekering die wettelijk verplicht is voor mensen die in het bezit zijn van een motor. De WA motorverzekering dekt de schade van de tegenpartij wanneer je een ongeluk hebt veroorzaakt met de motor. Ook de tegenpartij is verplicht een WA motorverzekering te hebben wanneer deze een motorvoertuig bestuurd. Zo ben ook jij ervan verzekerd dat je eventuele schade bij een ongeluk met als tegenpartij een motor de schade netjes vergoed krijgt. Deze motor verzekering zul je dus zeker moeten afsluiten.

De WA motorverzekering dekt materiële schade en lichamelijk letsel van de tegenpartij. Natuurlijk geldt de WA motorverzekering onder bepaalde omstandigheden niet. Voorbeelden van dit soort gevallen is dat aantoonbaar is dat je roekeloos hebt gereden, met drank op hebt gereden of niet in het bezit bent van een geldig motorrijbewijs.

De premie die je maandelijks voor de WA motorverzekering moet betalen hangt van een aantal factoren af.

Mogelijke factoren zijn de leeftijd van de bestuurder, de leeftijd van het voertuig, de tijd dat de bestuurder al een motorrijbewijs heeft en de geschiedenis van de motorrijders.

Voor motorrijders die pas een rijbewijs hebben gehaald of heel jong zijn zal de maandelijkse premie van de WA motorverzekering hoogst waarschijnlijk een stuk hoger liggen dan iemand die al een lange tijd een motorrijbewijs heeft.

Voordat je een WA motorverzekering bij een verzekeringsmaatschappij af gaat sluiten is het daarom slim om eerst de verschillende WA motorverzekeringen met elkaar te vergelijken.

Lees meer over de WA beperkt casco motorverzekering en de all risk motorverzekering.