All risk motorverzekering

Veel motorrijders zijn dol op hun motor, het is daarom zonde wanneer er wat met de motor gebeurd. De all risk motorverzekering dekt bij een ongeluk waarbij de verzekerde de oorzaak is ook de schade die ontstaan is aan de motor. In de all risk motorverzekering zit meestal ook de normale WA motorverzekering en de WA beperkt casco motorverzekering. Hierdoor hoef je niet naast de all risk motorverzekering ook nog de verplichte WA motorverzekering af te sluiten.

Veel motorrijders vragen zich af of hun motor nog wel jong genoeg is om een all risk motorverzekering voor af te sluiten. Wanneer het een oude motor betreft overwegen de motorrijders of het de moeite waard is om deze all risk te verzekeren. Vaak wordt de stelling aangehouden dat motors onder de 4 jaar oud geschikt zouden zijn voor een all risk motorverzekering. Wanneer de motor ouder is dan 4 jaar dan wordt geargumenteerd of het nog de moeite waard is om een all risk motorverzekering voor een motor af te sluiten. Natuurlijk is die beslissing persoonsgebonden of je het waard vind om voor jouw motor wel of niet een all risk motorverzekering af te sluiten.

Bij de all risk motorverzekering is de motor meestal verzekerd tegen diefstal, brand, het raken van een dier op de weg, de schade van de tegenpartij waarbij de verzekerde de oorzaak is, de schade aan de motor van de verzekerde zelf een ongeluk waarbij de verzekerde de oorzaak is en het van de weg raken van de motor. Met een all risk motorverzekering loopt de verzekerde op het gebied van schade meestal heel weinig risico.

Lees meer over de WA motorverzekering en de WA beperkt casco motorverzekering.