Motorverzekering berekenen

Om uw motorverzekering te berekenen hebben verschillende verzekeringsmaatschappijen rekentools ontwikkeld. U vult in deze rekentools de verschillende gegevens in en de tool zal vervolgens de hoogte van de premie motorverzekering berekenen.

Wat heeft u nodig voor motorverzekering berekenen?

De meeste verzekeraars vragen om het kenteken van de motor. Aan de hand van het kenteken kunnen de verzekeraars diverse gegevens over de motor achterhalen. Denk hierbij aan: Merk, Type, Bouwjaar, Import, APK enz.
De tools vragen ook om informatie over de aankoopdatum van uw motor en of deze nieuw of tweedehands was toen u hem kocht.Er kunnen mogelijkheden aangegeven staan wat u een leuke korting kan opleveren op uw premie, denk hierbij bijvoorbeeld aan een alarmsysteem met een startonderbreker en/of een systeem met een hellingshoekdetectie. Een systeem dat voorzien is van een SCM-certificaat heeft dan meestal de voorkeur. In dit voorbeeld zou de aanschaf van een alarmsysteem dus premiedrukkend op uw motorverzekering kunnen werken.

Schadevrije jaren spelen een rol in het berekenen premie van de motorverzekering. Ook naar deze gegevens wordt gevraagd.

Verder is het natuurlijk van belang wat voor soort verzekering u wilt. Meestal heeft u de keuze tussen WA MotorverzekeringWA beperkt casco motorverzekering en All risk motorverzekering. Er zijn ook maatschappijen die een extra optie geven voor het berekenen Aanvullende motorverzekeringen.

Afrondend kan er nog naar uw gegevens gevraagd, zoals uw geboortedatum en eventuele adresgegevens. Aan de hand van deze of vergelijkbare gegevens kan de verzekeraar uw motorverzekering berekenen. U ontvangt hierna de berekening via de mail zodat u een afgewogen beslissing kan maken.


Motorverzekering Afsluiten