Motorverzekering

Een motorverzekering afsluiten is één van de dingen die je moet regelen na het behalen van het motorrijbewijs. Het is dan de tijd om op zoek te gaan naar een leuke motor. Het uitzoeken van een motor is voor de meeste mensen geen probleem, maar al snel komt ook de motorverzekering om de hoek kijken. Als motorrijder ben je, net als automobilisten en andere voertuigbestuurders, verplicht een verzekering voor de motor af te sluiten.

Een verzekering voor een motor heet ook wel een motorverzekering. De motorverzekering verzekerd de motorrijders tegen schade die de tegenpartij oploopt of de motorrijder zelf oploopt bij een ongeluk. Vaak is deze schade alleen materiële schade, maar het kan ook gebeuren dat er sprake is van letsel van een motorongeluk. Om deze reden ben je dus verplicht een motorverzekering af te sluiten.

Bovendien is het bewezen dat motorrijders meer ongelukken maken in het verkeer dan auto’s, aangezien je op een motor veel kwetsbaarder bent omdat je op maar twee wielen rijdt. Een ongeluk is zo gebeurd, het is daarom wettelijk verplicht om een goede motorverzekering af te sluiten wanneer je in het bezit ben van een motor.

Lees meer over de WA motorverzekeringWA beperkt casco motorverzekering en de all risk motorverzekering.